Doe mee & win!

Maak een strip én win!

Voor de Week van Burgerschap organiseert het project ‘Burgerschap op de Basisschool’ een wedstrijd voor basisschoolleerlingen. We nodigen alle kinderen uit groep 6, 7 en 8 uit om een strip te maken over het thema van de Week van Burgerschap. De prijs voor de winnaar is:

Publicatie van zijn/haar strip in de tweede editie van ons magazine ‘Tangram’ (december 2021)!

Een mooie beker!

Een gezelschapsspel naar keuze ter waarde van €50,00.

Hoe doen leerlingen mee?

Dit zijn de spelregels voor de leerlingen:

• Maak een stripverhaal in het thema van de Week van Burgerschap van dit jaar.

• De strip moet minstens 3 plaatjes zijn, maar maximaal 12 en goed passen op een a4 papier.

• De strip moet digitaal (in hoge resolutie) worden aangeleverd en uiterlijk op 21 juni 2021 ingeleverd zijn.

• De strip wordt verzonden per e-mail of We-Transfer naar post@burgerschapopdebasisschool.nl.
Stuur je gegevens mee (naam, leeftijd, groep, naam en plaats van de school en telefoonnummer en e-mailadres waarop je bent te bereiken). Let wel: alleen met toestemming van de ouders/verzorgers. Wanneer je meedoet aan de wedstrijd geef je toestemming voor het publiceren van je strip, je naam én de naam en plaats van de school. Waar letten we op? Natuurlijk letten we op hoe mooi de strip is, maar ook op een goed verhaal en originaliteit. En bedenk: de strip mag getekend zijn, maar ook met bijvoorbeeld foto’s gemaakt. Wees vooral creatief. De winnaar maken we bekend in de week van 5 juli.

In de klas

De wedstrijd is een extra gelegenheid om aandacht te besteden aan burgerschap op school. Maar het moet vooral ook een leuke activiteit voor de kinderen zijn. Een activiteit waarbij ze gelijk aan de slag gaan met onderdelen van burgerschap.

Je kunt er voor kiezen om er een activiteit voor de hele klas van te maken, waarbij álle kinderen een strip maken. Maar het is het uiteraard ook mogelijk om de kinderen zelf te laten kiezen of ze mee willen doen. Hierbij kun je kort het thema in de klas uit leggen en de kinderen die het leuk vinden een flyer mee te geven/te mailen zodat ze thuis aan de slag kunnen. De flyer download je hier >>>

Tips voor kinderen die meedoen: